PortalGastro.pl

Aby wejść na stronę, potwierdź, że jesteś osobą pełnoletnią.

Niepoprawny format daty!

Strona zawiera materiały dotyczące napojów alkoholowych przeznaczone wy­łącz­nie dla osób dorosłych powyżej 18 roku życia, w związku z czym nie należy ich udostępniać osobom poniżej 18 roku życia.

alkohol info

Pilsner Urquell prosto z tanka już w Barze Koszyki

10 października Bar Koszyki dołączył do Tankovnych Pilsner Urquell. Zbiegło się to z 178 rocznicą urodzin marki, co stanowiło podwójną okazję do świętowania

10 października Bar Koszyki dołączył do Tankovnych Pilsner Urquell. Zbiegło się to z 178 rocznicą urodzin marki, co stanowiło podwójną okazję do świętowania. Bar Koszyki od teraz jest kolejnym miejscem w stolicy, w którym można napić się oryginalnego pilznera w jego najlepszej formie: świeżego, niepasteryzowanego, prosto z browaru w Pilznie.

Bar Koszyki znajdujący się w Hali Koszyki na ul. Koszykowej 63 został wyposażony w dwa tanki o łącznej pojemności ponad 1000 litrów, z których wprost do szklanych kufli płynie świeże, niepasteryzowane piwo. Po otwarciu tank musi być opróżniony w terminie do 7 dni, zatem można mieć pewność, że Pilsner Urquell serwowany w tym miejscu jest zawsze pierwszej świeżości.

Oficjalną inaugurację uświetniła obecność zaproszonych ekspertów – piwoznawca Damian Radomski (piwoznawcy.pl) podzielił się z gośćmi wiedzą na temat smaków i zapachów piwa, a także zachęcił do udziału we wspólnych warsztatach, podczas których można było odkryć charakterystyczne nuty smakowo-zapachowe dla czeskiego lagera. Jacek Maliszewski - Tapster Pilsner Urquell, zaprezentował wyjątkowe sposoby serwowania oryginalnego pilznera. Goście z jego pomocą mogli nauczyć się m.in. nalewania piwa Pilsner Urquell na trzy tradycyjne, czeskie sposoby (Hladinka, Šnyt i Milko). Wydarzeniu towarzyszyły także konkursy z markowymi gadżetami. Całość świętowania zwieńczył chrzest kranu, będący najważniejszym punktem celebracji nowej Tankovnej.

Pilsner Urquell w czasie transportu do Tankovnej jest ciągle schładzany i odizolowany od kontaktu z powietrzem, dlatego też zachowuje identyczny smak jak w momencie uwarzenia w czeskim browarze. Czechy po dziś dzień słyną z wyjątkowej jakości, smaku i aromatu piwa. Jednym z miast najbardziej związanych z piwowarstwem jest niewątpliwie Pilzno, z którego wywodzi się właśnie Pilsner Urquell, będący od lat wzorem piwnego smaku.

Zobacz także

Gastronomia

2020-10-26

Nowe zasady i ograniczenia dla gastronomii

W związku z rozwojem pandemii covid-19 w Polsce rząd wprowadził nowe restrykcje. Sprawdź jak w obecnej sytuacji mogą funkcjonować lokale gastronomiczne.

COVID-19

2020-05-11

Przyciągnij uwagę klientów!

Poradnik Gastronoma
Poznaj nowe pomysły na promocje dla Twoich Klientów

Piwo

2020-05-11

Lech Premium docenia wagę małych gestów w czasach pandemii

Lech Premium wraz z początkiem maja, rozpoczyna kampanię nawiązującą do sytuacji, w jakiej znaleźli się Polacy.