Pilsner Urquell prosto z tanka już w Barze Koszyki
10 października Bar Koszyki dołączył do Tankovnych Pilsner Urquell. Zbiegło się to z 178 rocznicą urodzin marki, co stanowiło podwójną okazję do świętowania
Strona zawiera materiały dotyczące napojów alkoholowych przeznaczone wyłącznie dla osób dorosłych powyżej 18 roku życia, w związku z czym nie należy ich udostępniać osobom poniżej 18 roku życia.
10 października Bar Koszyki dołączył do Tankovnych Pilsner Urquell. Zbiegło się to z 178 rocznicą urodzin marki, co stanowiło podwójną okazję do świętowania
10 października Bar Koszyki dołączył do Tankovnych Pilsner Urquell. Zbiegło się to z 178 rocznicą urodzin marki, co stanowiło podwójną okazję do świętowania. Bar Koszyki od teraz jest kolejnym miejscem w stolicy, w którym można napić się oryginalnego pilznera w jego najlepszej formie: świeżego, niepasteryzowanego, prosto z browaru w Pilznie.
Bar Koszyki znajdujący się w Hali Koszyki na ul. Koszykowej 63 został wyposażony w dwa tanki o łącznej pojemności ponad 1000 litrów, z których wprost do szklanych kufli płynie świeże, niepasteryzowane piwo. Po otwarciu tank musi być opróżniony w terminie do 7 dni, zatem można mieć pewność, że Pilsner Urquell serwowany w tym miejscu jest zawsze pierwszej świeżości.
Oficjalną inaugurację uświetniła obecność zaproszonych ekspertów – piwoznawca Damian Radomski (piwoznawcy.pl) podzielił się z gośćmi wiedzą na temat smaków i zapachów piwa, a także zachęcił do udziału we wspólnych warsztatach, podczas których można było odkryć charakterystyczne nuty smakowo-zapachowe dla czeskiego lagera. Jacek Maliszewski - Tapster Pilsner Urquell, zaprezentował wyjątkowe sposoby serwowania oryginalnego pilznera. Goście z jego pomocą mogli nauczyć się m.in. nalewania piwa Pilsner Urquell na trzy tradycyjne, czeskie sposoby (Hladinka, Šnyt i Milko). Wydarzeniu towarzyszyły także konkursy z markowymi gadżetami. Całość świętowania zwieńczył chrzest kranu, będący najważniejszym punktem celebracji nowej Tankovnej.
Pilsner Urquell w czasie transportu do Tankovnej jest ciągle schładzany i odizolowany od kontaktu z powietrzem, dlatego też zachowuje identyczny smak jak w momencie uwarzenia w czeskim browarze. Czechy po dziś dzień słyną z wyjątkowej jakości, smaku i aromatu piwa. Jednym z miast najbardziej związanych z piwowarstwem jest niewątpliwie Pilzno, z którego wywodzi się właśnie Pilsner Urquell, będący od lat wzorem piwnego smaku.
2023-10-16
O tym, że gastronomia to trudny biznes nie trzeba nikogo przekonywać. Wie to każdy, kto jest obecny na tym rynku. Z jednej strony spora konkurencja, z drugiej – sytuacja gospodarcza: lawinowo rosnące koszty, inflacja i…
2023-05-29
Od turkusu o smaku ananasa po czeską ikonę w wersji bezalkoholowej. Sezon piwny można oficjalnie uznać za otwarty, co oznacza, że nasze tegoroczne nowości już podbijają rynek.
2023-05-23
4 maja, z początkiem sezonu piwnego i grillowego, ruszyła ogólnopolska loteria od marki Tyskie, w której do wygrania jest gotówka!